재료
멸치, 건새우 육수, 고춧가루 3큰술, 간장 4큰술, 맛술 3큰술, 다진마늘 2큰술, 소금 반큰술, 설탕 1큰술, 물엿 반큰술, 된장 1큰술, 후추가루, 생강가루 또는 다진 생강, 무우 2~3쪽, 양파 1개, 홍고추 1개, 청양고추 3개, 대파 1대, 감자 2개, 갈치 2마리
Ingredients
Anchovy, Shrimp Stock, 3 tbsp Pepper Powder, 4 tbsp Soy Sauce, 3 tbsp Cooking Wine, 2 tbsp Minced Garlic, 1/2 tbsp Salt, 1 tbsp Sugar, 1/2 tbsp Corn Syrup, 1 tbsp Soybean Paste, Pepper, Minced Ginger, 2~3 piece Radish, 1 Onion, 4 Hot Green Chili, 1 Spring Onion, 2 Potato, 2 Cutlassfish