= Meatball cheese spaghetti =
간 소고기 (beef mince) : 300g
간 돼지고기 (pork mince) : 250g
빵가루 (bread crumbs) : 30g
생파슬리 약간 (parsley )
타임, 오레가노, 로즈마리 (thyme, oregano, rosemary) 적당량
소금 (salt)
후추 (pepper)
양파 (onion ) : 1ea
토마토 (tomato ) : 1ea
버섯 (mushroom) : 40g
토마토 소스 (tomato sauce ) : 700g
모짜렐라 치츠 (mozzarella cheese) : 50~100g
1. 소고기와 돼지고기를 빵가루와 잘 섞어줍니다
2. 타임, 로즈마리, 생파슬리등의 허브류를 넣고 섞어줍니다
3. 소금, 후추로 간을 해줍니다
4. 동그랗게 미트볼을 만들어요
5. 오븐이나 에어프라이에서 구워줘요 (180도 15분정도 구웠어요)
6. 달궈진 냄비에 자른 양파를 넣고 볶아줍니다 (소금간)
7. 토마토를 넣고 같이 볶아줘요
8. 구워진 미트볼을 넣고 같이 볶아줘요
9. 토마토 소스를 넣어서 끓여줍니다
10. 풍미를 위해 오레가노를 넣어주시면 좋아요
11. 면수로 농도를 맞춰주시고 모짜렐라 치즈를 넣어주세요
12. 뚜껑을 닫고 5분정도 더 끓여주시면 완성이에요
(노릇한 비주얼을 더 원하시면 오븐가능 냄비일경우
오븐에 구워주셔도 되요)
13. 빵과 같이 드시면 더욱 맛있어요^^
1. Mix beef and pork mince with bread crumbs.
2. Add thyme, rosemary and parsley for flavour.
3. Add salt and pepper.
4. Beat the mixture well.
5. Roll up each piece into the shape of a meatball.
6. Cook it in the oven or an airfryer.
7. Stir fry onions.
8. Season it with salt and pepper.
9. Cook it with tomato as well.
10. Add the meatballs into the mixture.
11. Boil with tomato sauce.
12. Add oregano for extra flavour.
13. Add sliced mushrooms too.
14. Add lots of mozzarella cheese. Add extra water if needed.
15. Close the lid and wait 5 minutes until the cheese melts.
16. Having the meatball cheese spaghetti with bread enhances the flavour.