안녕하세요? 뉴질랜드 주부 브이로그 영상 "모카하우스"입니다
이번주는 환절기 건강을 위한 보양식, 뉴질랜드 흑전복을 이용한 '전복죽'을 만들었어요
영양많은 전복껍질육수와 내장까지 이용해 고소하고 맛있는 전복죽을 만들어 보았답니다
= 전복죽 레시피 (Abalone Porridge Recipe)
- 전복 (Abalone)
- 찹쌀 (Glutinous rice) : 200g
- 양파 (Onion) : 1/2 ea
- 당근 (Carrot) 1/2 ea
- 버섯 (Mushroom) 30g
- 부추 (Chives) : 20g
- 참기름 (Sesame oil) : 7Tsp
- 소금 (Salt)
1. 전복을 깨끗하게 닦아주세요 (굵은 소금으로 닦아요)
2. 전복 껍질로 육수를 만듭니다 (다시마, 황태, 파뿌리, 양파껍질)
3. 전복과 내장을 분리합니다 (가위로 잘라주세요)
4. 내장과 불린 찹쌀을 섞어줍니다
5. 전복은 잘라줍니다
6. 약불에 참기름을 넣고 전복을 볶아줍니다
7. 내장과 섞어 놓은 찹쌀을 참기름 넉넉하게 넣고 약불에 볶아줍니다
8. 볶은 찹쌀에 육수를 넣고 끓여주세요
9. 쌀알이 퍼지면 양파 , 당근을 넣어주세요
10. 한소큼 끓인 후 마지막에 전복와 부추를 넣어주세요
11. 고명으로 통깨를 갈아서 올려주세요
1. Wipe the abalone clean (clean with coarse salt)
2. Make stock with abalone skin
(with kelp, yellow pollack, green onion, onion skin)
3. Separate abalone and intestines (cut with scissors)
4. Mix intestines and soaked glutinous rice
5. Cut the abalone
6. Add sesame oil over low heat and fry abalone
7. Add the glutinous rice mixed with the intestines
with plenty of sesame oil and fry over low heat.
8. Add the broth to the roasted glutinous rice and boil it
9. When the rice grains are spread, add onion and carrot
10. Boil a little and add abalone and leek at the end
11. Grind sesame seeds with garnish