= 에그드랍 샌드위치 레시피 =
- 빵 (Bread) : 2ea
- 달걀 (Egg) : 4ea
- 베이컨 (Bacon) : 2ea
- 슬라이스햄 (Ham) : 2ea
- 스리라차 소스 (Sriracha sauce) 1 Tbs
- 마요네즈 (Mayonnaise) 2 Tbs
- 연유 (Condensed milk)
- 우유 (Milk)
- 소금, 후추 (Salt and Pepper)
- 식용유 (Oil)
- 버터 (Butter)
- 파슬리가루 (Parsley powder)
1. 통식빵을 준비해서 도톰하게 잘라주신 후 끝부분을 20%정도 남기고 중간을 컷팅해주세요
2. 소스준비 : 스리라차 마요 (스리라차 소스 1, 마요네즈2), 연유
3. 베이컨은 바삭하게 기름빼서 구워주세요
4. 계란에 소금 후추를 넣고 우유약간 넣어 풀어주세요
5. 기름 두른 팬에 약한불에서 계란을 스크램블 해주세요 너무 익히지 말고 촉촉하고 풍성하게 만들어줍니다
6. 버터두른 팬에서 빵을 앞뒤로 노릇하게 구워주세요
7. 빵 한면에는 스리라차 마요, 한면에는 연유를 듬뿍 발라줍니다
8. 준비된 재료를 차곡차곡 넣어주세요
(취향에 따라 피클등을 첨가해도 좋아요)
- 베이컨, 슬라이스햄, 스크램블드 에그, 치즈 등을 넣어주세요
9. 유산지로 예쁘게 포장해주시면 더욱 이뻐요
1. Prepare whole bread and cut it thick, leaving about 70% and cut the middle
2. Sauce preparation: Sriracha mayo (Sriracha sauce 1, mayonnaise 2), Condensed milk
3. Bake the bacon.
4. Add salt and pepper to the egg and add a little milk. Scramble eggs in an oily pan over low heat. Do not overcook, make it moist and rich
5. Bake the bread in a buttered pan
6. Apply Sriracha Mayo on one side of the bread, and a lot of condensed milk on one side
7. Add prepared ingredients one by one.
= 레몬청 레시피=
- 레몬 (lemon) 1kg
- 설탕 (sugar) 1kg
- 유리병 (bottle) : 2ea
1. 레몬은 먼저 굵은 소금으로 닦아줍니다 (1차세척)
2. 베이킹소다에 레몬을 30분정도 담가 놓아요 (2차세척)
3. 깨끗이 세척한 레몬에 끓는물을 부어서 마지막 세척을 마무리 합니다 (1분정도) (3차세척)
4. 레몬을 슬라이스합니다 (0.3cm정도)
5. 레몬과 같은양의 설탕을 준비합니다
6. 슬라이스한 레몬에 설탕을 붓고 잘 섞어줍니다
7. 유리병을 열탕 소독해서 잘 말려놓아요
8. 설탕과 잘 섞어놓은 레몬을 차곡 차곡 담아줍니다
9. 상온에서 1~2일 숙성후 냉장고에서 보관합니다
10. 탄산수나 사이다와 같이 섞어 드리면 정말 맛있는 레몬에이드가 된답니다 (따뜻한 레몬티로도 너무 좋아요)
1. Wipe lemon first with coarse salt
2. Soak the lemon in baking soda for 30 minutes.
3. Pour boiling water on the washed lemon to finish the last wash (about 1 minute)
4.Slice the lemon
5. Prepare the same amount of sugar as lemon
6. Pour sugar into the sliced lemon and mix well
7. Sterilize the glass bottle with hot water and dry it well.
8. Put the lemon mixed well with sugar.
9. After aging for 1-2 days at room temperature, store in refrigerator
10. If you mix it with carbonated water or cider, it becomes really delicious lemonade.